Dijitalya, Dijital baskı merkezi ile, folyo baskı, vinil baskı, sticker, şeffaf folyo ve reklamlarınıza renk katın

Folyo baskı yöntemi kullanılarak tarafımızca yapılan baskılar iç ve dış mekanda en çok kullanılan baskı türleri arasında olmaktadırlar. Bunun en önemli nedeni kullanımının oldukça rahat, uzun ömürlü ve maliyetinin küçümsenmeyecek oranda düşük seviyede olmasıdır. Ayrıca arka yüzeyinin yapışkanlı olması folyo baskının tercih edilmesi açısından en önemli nedenlerden olmaktadır. Yardımcı bir malzemeye ihtiyaç duyulmadan kullanılabilir ve uygulanabilir. Folyo PVC esaslı bir malzemedir. Folyolar m2 başına gram ağırlığı (m2/gr), PVC özelliği, yapışkanlık kalitesi, ve mikron kalınlığına göre sınıflandırılabilir. Bu sınıflandırmaya göre farklı kalite özelliklerine sahiptirler.
Dijital folyo baskıyı, aklınıza gelebilecek bir çok alanda kullanabilir, bu malzemeyi, ofisinizde, mağazanızda camlarınızda, şirket duvarlarınızda, hatta stantlarınızda kullanabilirsiniz. Kısacası yapıştırmaya müsait olan tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Folyo baskı türleri olarak; şeffaf folyo, baskı folyosu , kumlama folyo , transferli folyo gibi çeşitlere ayırabiliriz. Şeffaf yapışkanlı folyoyu camlarınızda ya da renkli duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Zemin rengini alır ve üstündeki baskıya ayrı bir hava katar. Baskı folyosu , duvarlarda, suntalarda , camlarda, yer yüzeylerde çeşitli koruma gereçleri kaplanarak fonksiyonel olarak kullanılabilir. Şeffaf folyo fiyatları ile baskı folyosu fiyatları farklı değildir.
Kullanım yerine göre üzerine çekilen laminasyon ve basılan baskı tekniğinin iç mekan ya da dış mekan olması folyo baskı fiyatlarını etkileyen hususlardır. Baskı folyosu ile isterseniz renkli yazı yada bir figür basılıp kesilip dijital transfer baskı tekniği ile camlarınızı tamamen kapamadan da reklam yapabilirsiniz. Bize istediğiniz reklamı anlatın folyo baskı ile hayatınızı renklendirelim. Şeffaf folyo yaptırmak isteyenler olursa şeffaf folyo baskı fiyatları ile ilgili firmamızdan bilgi alabilirler.
Yapışkanlı Folyo baskı nerede kullanılır?
Folyo baskı iç mekanda kullanım ile birlikte, dış mekanda da kullanılabilmekte olan yapıya sahip bir baskıdır. Yapışma konusunda sorun çıkarmaz ve bir çok farklı yüzeyde çok rahat bir şekilde kullanıma uygundur. Cam, pleksi, dakota, polikarbon fotoblok, sunta lam, araç, düz yüzeyli reklam panoları gibi yapıştırmaya müsait tozsuz ve temizlemiş zeminler üzerine uygulanabilmektedir.
Folyo baskı çeşitleri nelerdir?
Normal baskı folyosu, cast folyo, şeffaf folyo olarak sıralaya biliriz. Bunlarda kendi içlerinde mat ve parlak olarak ayırabiliriz. Baskı folyosu tabela, cam vitrin, cephe ve yönlendirmelerde kullanılır. Cast folyo girintisi ve çıkıntısı çok olan yerlerde ve araç kaplamalarında sıcak hava ile uygulanır üzerine laminasyon atıldığında daha uzun ömürlü olur. Şeffaf folyoya dijital baskı ters baskı olarak yapılır içeriden yapıştırılır.
Folyo baskı nasıl yapılır?
Rulo halinde olan folyo malzeme iç veya dış mekan dijital baskı makinalarına özenle yerleştirilir. Grafik tasarımı yapılmış çalışma makinaya gönderilir ve baskısı yapılır. Yüksek kalitedeki görseller yüksek çözünürlüklü makinalarda basılır. Yakın mesafeden bakıldığında hatasız ve fotoğraf kalitesinde olduğu net bir şekilde görülebilir.
Folyo baskıda ne tür mürekkep kullanılır?
Folyo baskı iç mekan ve Dış mekan olarak basılabileceği için. İç mekan olanında organik denilebilecek su bazlı boyalar. Dış mekanda kullanılacak ise genelde solvent özlü boyalardır.
Folyo baskıda ne tür malzeme kullanılır?
Folyo; baskı makinasından çıktıktan sonra birkaç saat dinlenmesi gerekir. Eğer iç mekan olarak basılmış ise laminasyon şart, Dış mekan olarak basılmış ise tercihen uzun ömürlü olması için laminasyon atılabilir. Bunun dışında uygulamaya hazırdır. Normal baskı ve şeffaf folyo için bir ragle ve falçata olması yeterli olmaktadır. Cast araç kaplama folyosu için : Ragle, falçata, ısıtıcı, kanal ilacı v.b. yardımcı malzemelere ihtiyacı vardır.
Folyo baskı nasıl korunur?
Eğer iç mekan olarak basılmış ise laminasyon şart, Dış mekan olarak basılmış ise tercihen uzun ömürlü olması için laminasyon atılabilir. Bunun dışında uygulanacağı alanın temiz olduğundan emin olunmalı. Uygulama sırasında toz, nem, rutubet, gibi etkenler folyonun erken bozulmasına neden olur.
Folyo baskı dış mekanda kullanılır mı?
Folyo baskı İç mekan baskı makinasında basılmış ise, iç mekanda da , dış mekanda da olsa laminasyonlanması lazım. Folyo baskı dış mekanda basılmış ise laminasyona ihtiyaç duymadan istediğiniz alanda kullanabilirsiniz.
Folyo kesim sticker Folyo kesim sticker yani yapmış olduğumuz folyo sticker baskı işlemi, folyonun plotter olarak adlandırılan folyo kesim makinasına yerleştirilmesiyle hazırlanan taslağın kesime gönderilmesi ile gerçekleştirilmektedir.
Folyo yazı sticker nedir?
Reklamcılıkta eskiden tabelalar boyama sistemi kullanılarak yapılırdı. Folyonun tabela sektörüne girmesi ile reklamcılık sektörü çağ atladı diyebiliriz. Folyo İnanılmaz bir rahatlık ve kolaylık sağladı. Günlerce bir tabelanın renklendirmesi ile uğraşan tabelacılar. Folyo kesim ile bir kaç dakikada işlerini bitirmeye başladılar. Folyonun plotter denen folyo kesim makinasına yerleştirilmesinden sonra hazırlanan taslağın kesime gönderilmesi ile folyo yazı sticker kesim yapılır.
Folyo yazı sticker nerede kullanılır?
Folyo yazı kesim çok kullanışlı reklam malzemeleri arasında yer almaktadır. Ucuz olduğu kadar dayanıklı olması ve hızlı bir imalat süreci olması nedeniyle reklam sektöründe çok kullanılmaktadır. Genellikle cam, araç, polikarbon, pleksi, forex, alüminyum v.b. ürünler üzerine uygulanır.
Kaynak: WMAL Haberler